Første gang i 36 år: 'Borte med blæsten' tilbage i biografen

Nu kan du opleve den ikoniske klassiker af en film i de danske biografer for første gang i 36 år 

Søndag d. 27. oktober 2019, kl. 14:00

I 'Borte med blæsten' lever den smukke Scarlett O´Hara (Vivien Leigh) en ubekymret og beskyttet tilværelse på plantagen Tara i staten Georgia. For Scarlett handler alt om, hvordan man tager sig bedst ud; især over for Ashley Wilkes (Leslie Howard).

I 'Borte med Blæsten' danner Vivien Leigh og Clark Gable filmhistoriens vel nok mest berømte romantiske par, Scarlett O’Hara og Rhett Butler, i den stort opsatte fortælling fra USA’s sydstater i de turbulente år omkring den amerikanske borgerkrig. Hun er den selvstændige og viljestærke sydstatspige, der rammes af tragedie efter tragedie, da krigen bryder ud. Han er eventyreren, det sorte får i en anset familie, som bliver Scarletts tredje mand – den mand, som hun først for sent indser, at hun i virkeligheden elsker højest.

Filmen er en opvisning i dramatiske og tekniske landevindinger. Til optagelserne af det brændende Atlanta anvendte man alle de syv Technicolor-kameraer, der eksisterede på det tidspunkt. Hvis ubehagelige farver var nødvendige for at forstærke dramaet, blev de anvendt. Scenografen Cameron Menzies modtog en særlig Oscar for ”brugen af farve”. Hans indsats var så afgørende for filmens look, at produceren David O. Selznick gav ham titlen ‘production designer’ – et begreb, der her blev anvendt for første gang.

Filmen er ny-restaureret og vises uden undertekster.

Om arrangementet:

  • Hvad: Filmvisning af 'Borte med blæsten'
  • Hvor: Imperial, København 
  • Hvornår: 27. oktober 2019 kl. 14:00